Blødere vand i Rødovregårdsvillabys område

HOFOR arbejder i disse måneder på at blødgøre vandet i forskellige områder af Københavnsområdet. Dette gælder også for Rødovregårdsvillabys område – Den seneste melding på HOFORs hjemmeside er at vi får blødere vand i begyndelsen af april måned.

HOFOR har oplyst at den store variation i hårdhed skyldes, at Vi i Rødovre kommune får vand fra 5 forskellige vandværker. Og da der er forskellig forbrug over dagen og hvor meget vand de enkelte vandværker producere, derfor vil der være forskellig i hårdhed fra time til time.
– Mht indstilling af maskiner og private blødgøringsanlæg, er anbefalingen at man kontakter producenten (eller den relevante specialist), så ens anlæg/maskine kan indstilles bedst muligt.

Så vidt det ses ud fra tidsplanen, så er det sidste vandværk der får blødere vand Islev vandværk og det sker i 2030. Så frem til da kan det varierer fra 12-26dH (hårdhed).

HOFOR har på deres hjemmeside en lang række svar på forskellige spørgsmål se dem her: Spørgsmål og svar om blødt vand – HOFOR

Se tidsplanen her.

og her er hvilke områder de arbejder i.